SPJ:n pääerikoisnäyttely

torstai 22. maaliskuuta 2018
Pystykorvaosaston näyttelykausi starttasi vaatimattomasti Suomen Pystykorvajärjestön pääerikoisnäyttelyssä Rokualla. Viikolla alkanut keuhkoputkentulehdus ei ollut täysin helpottanut, mutta koiranäyttelyt kun on tunnetusti extreme-laji lauantaiaamuna klo 5:20 startattiin Natsan, Kiisan ja appiukon kanssa kohti Oulua. Oulusta napattiin Josefiina mukaan ja jatkettiin reissua Utajärvelle.

Pidemmittä puheitta, Josefiina otti haasteen vastaan ja luotsasi Natsan karhukoirakehässä PU-sijoille saakka! Karhukoiria oli ilmoitettu 94, joista 37 uroksia, joten tämän tason näyttelyssä sijoitus ei ollut lainkaan hullumpi juttu, kannatti lähteä!VAK-ERI2, SA, PU3
tuomari Markku Mähönen

"Oikeat mittasuhteet ja ääriviivat. Hyvä pään muoto ja uroksen leima. Hyvä korvien asento. Hieman pyöreät ja vaaleat silmät. Erinomainen kaula. Sopiva runko. Hyvä häntä ja sen kiinnitys. Erinomaiset kulmaukset. Matala kinner. Hyvät käpälät. Väritys 8/2. Hyvä karvapeite. Erinomaiset liikkeet. Miellyttävä käytös. 58cm"

Melkein heti Natsan kehäkäynnin jälkeen oli minun ja Kiisan vuoro pyörähtää pystykorvakehässä. Toivoin, että edes sillä EH:lla selvittäisiin ulos kehästä. Olikin positiivinen yllätys, kun Kiisa palkittiin lopulta isossa JUN-narttuluokassa erinomaisen arvoiseksi kasvattajatuomarin toimesta!


JUN-ERI
tuomari Angela Cavill

"Hyvärakenteinen narttu. Alaleuka voisi olla hieman vahvempi. Hyvä selkälinja ja alalinja. Pieni valkoinen pilkku ei haittaa, ei ole liikaa. Silmät voisivat olla tummemmat. Liikkuu hyvin. Hyvät kulmaukset. Ok häntä." 

Kiisan kuvat Josefiina Niska, kiitos!

Mukava ja sopivan menestyksekäs päivä, tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia näyttelyitä (ja loppuvuonna todennäköisesti myös hirven- ja linnunhaukkukokeita). Kiitos Juha, Kosti ja erityisesti Josefiina seurasta ja avusta! Seuraavia reissuja odotellessa ;)

Kuvat Josefiina Niska, kiitos!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!