Järven jäällä

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018
Viime viikolla ehdittiin pitkästä aikaa kunnolla jäälle lenkkeilemään ja kamerakin pääsi tälle reissulle mukaan. Niin paljon on uusia nippeleitä ja nappeleita rungossa ja aiempaan verrattuna eri paikoissa, että hetki menee opetellessa uuden kaluston käyttöä.... Uudet Hurtan manttelit pääsivät kunnon käyttöön, Tenholle pitäisi vielä tällä viikolla tulla pakkaskeleille mittojen mukaan tehty haalari.


Priska ei luonnollisesti jaksanut kovin pitkään tarpoa lumessa, joten se pääsi reissun puolivälissä kameralaukkuun lepäämään ja lämmittelemään.

Priska opettelee pentukoiralle tärkeitä taitoja, kuten käsittelyä, turkinhoitoa, odota-käskyä ja yksinoloa. Velipojillaan kuulostaa arki alkaneen hienosti omissa kodeissa: vanhemmat koirat on ottaneet nuorukaiset siipiensä suojiin, on ulkoiltu ja reissattu ja ihmetelty uusia paikkoja sekä alettu opettaa koiran elämään kuuluvia peruskäytöstapoja. Varsin sisäsiistejäkin kuulostavat jo olevan :) Kiitos ahkerien omistajien myös turkinhoitoon on paneuduttu heti ensimmäisistä viikoista alkaen ja pentuhötteröt on saaneet kyytiä. Ensimmäinen vuosi on turkin suhteen hankalin, mutta mitä aikaisemmin tukkasavotan aloittaa sitä helpompaa sen säännöllinen ylläpito tulee olemaan - ensimmäistä nyppimistäkään ei tarvitse odottaa puolivuotiaaksi, näiltä 10,5 viikkoisilta on kohta kaikilta nypitty pentuturkit pois. Erityisesti hattua pitää nostaa, että molemmissa kodeissa on sitouduttu turkin hoitoon ja perusylläpito halutaan hoitaa kotona. Kiitos ja kumarrus!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!