WANTED: väriristeytysjälkeläinen tai näyttelyttämätön uros, huomio!

sunnuntai 8. lokakuuta 2017
Kääpiösnautsereilla on ollut vuosina 2014-2018 pysyvä poikkeuslupa yhdistelmille, joissa toinen osapuoli on valkoinen ja toinen musta, musta-hopea tai pippuri&suola. Tätä ennen näitä väriristeytysyhdistelmiä on voinut tehdä vain anomalla poikkeuslupaa rotuyhdistykseltä (silloin kun yhdistelmän toinen osapuoli ei ole valkoinen, vaan halutaan yhdistää esim. musta ja pippuri&suola poikkeuslupa on edelleen anottava). Projekti aloitettiin, jotta valkoisten kääpiösnautsereiden kantaan saataisiin lisää monimuotoisuutta. Projektin jatkosta päätetään Suomen Kääpiösnautserikerhon yleiskokouksessa keväällä 2018.

Anna Pukkila (kennel Supervisor's) haastoi kääpiösnautsereiden trimmauksen taitajat, jotta väriristeytysyhdistelmien jälkeläisiä saataisiin suuremmassa määrin jalostustarkastuksiin. Projektin tuloksista tarvitaan tietoa, jotta sen jatkosta pystytään päättämään, ja jalostustarkastukset ovat hyvä keino päästä näkemään ja toteamaan miten projekti on tähän mennessä onnistunut.

Otin Annan haasteen vastaan, mielestäni väriristeytysjälkeläisiä on tärkeä saada enemmän esille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että teen kaksi trimmausta (nypintä + siistiminen) ilmaiseksi yhdelle kääpiösnautserille tietyin ehdoin. Koska näin pohjoisessa väriristeytysjälkeläisiä on vähän eikä jalostustarkastuksiakaan ihan joka nurkan takana omalta osaltani haluaisin tuoda vaihtoehtoisesti esille sellaisen uroksen, jolla voisi olla oma kortensa kekoon kannettavana rodun geenipopulaation puolesta. Toivon, että tällä saataisiin edes yksi uusi ja potentiaalinen uros jalostuskäyttöön, oli väri mikä tahansa. 

Ehdot ovat seuraavat:
  • koira on väriristeytyskoira TAI uros (mikä tahansa väri), joka ei ole käynyt näyttelyissä 
  • omistaja sitoutuu käyttämään koiran jalostustarkastuksessa TAI sovitussa näyttelyssä hakemassa laatuarvostelun 
  • koiran suhteen on jalostussuunnitelmia tai sillä mahdollisesti olisi jotain annettavaa rodulle

Koira täytyy olla asianmukaisesti hoidettu ja takuton. Trimmaan kotonani Sieppijärvellä tai mahdollisesti kotikäyntinä Kittilä/Rovaniemi/Tornio-Kemi -akselilla omien kulkemisteni mukaan.

Löytyykö sinulta koira, joka täyttäisi nämä kriteerit ja sitoutuisit käyttämään koiran näyttelyssä/jalostustarkastuksessa? Hakemukst perusteluineen ja mieluiten kuvien kera voi laittaa minulle sähköpostitse nathalie.karakko@gmail.com

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Vaikka en käppänöitä harrastakaan, niin hitsi miten mahtava idea ja oma panoksesi, ehdoton yläpeukku sille! Pistämpä sanani kiertämään, muutama käppänänomistaja löytyy tuttavapiiristä.

Nath kirjoitti...

Laura kiitos! Vielä ei ole edes ehdokkaita ilmaantunut, sanaa saa kyllä levittää :)

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!