Voi Natsa minkä teit!

lauantai 2. huhtikuuta 2016
Kemijärven ryhmänäyttely ja samalla appeni karhukoirauroksen Ensimmäinen Virallisempi Näyttely oli tänään. Helmikuussa oltiin käyty Tornion ryhmänäyttelyssä harjoittelemassa pentuluokassa tuloksella KP ja ROP-pentu, joten hyvillä mielin ja toisaalta ilman suurempia tavoitteita suunnistettiin Kemijärvelle. Herätys oli klo 6 pintaan, ei voinut taas olla miettimättä mitä kaikkea ihminen vapaa-aikanaan tekeekään rakastamansa harrastuksen tähden - eihän kukaan nyt vapaaehtoisesti voi herätä tuohon aikaan viikonloppuna!

Näyttelypaikalla ehdin hetken seurata käppänöitä ennen karhukoirakehälle menoa. Nautin suuresti päästessäni esittämään muunrotuisia koiria (kun meikäläisellä herätys näyttelyharrastukseen tuli niin myöhään, että olin Junior Handler-kehiin jo ikäloppu ja kehäkokemus on karttunut omien koirien kautta), niin aina sitä käpsykehään kuitenkin kaipaa omaa rotuaan esittämään. Niin tuttua ja turvallista....

Mutta, sinne karhukoirakehälle. Tavoitteena oli saada Natsalle lisää kehäkokemusta ja virallinen näyttelytulos. Mielessäni olin pyöritellyt, että jos sieltä vaikka se EH tulis ja lähdetään sitten kotiin, matkakumppaneiden ajatukset olivat ilmeisesti samansuuntaiset. Karhukoiria oli ilmoitettu yhteensä 50, joista uroksia oli 27, joten näiden lukemienkaan perusteella en pitänyt todennäköisyyksiä suurempiin saavutuksiin kovin isoina. Pessimisti ei pety vai miten se meni.


Pitemmittä puheitta, junioriluokassa tulos oli ensin ERI, luokkavoitto ja SA. Selvä, jäädään vielä. Hetken päästä paras uros-kehästä napsahti PU1-sijoitus ensimmäisen sertin kera. "Sori pojat, ei lähdetty vielä kotiin". Mutta antakaas kun tuli ROP-VSP -valinnan vuoro ja Natsa oli vielä ROP..... Olo oli hyvin epätodellinen, ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja kertaheitolla tällainen potti kotiin vietäväksi, jumaleissön! Tuomari oli perusteellinen, asiallinen ja mukava. Olin viime vuonna Pellon ryhmänäyttelyssä seuraamassa hänen arvosteluaan pystykorvakehällä, ja koska tiesin hänen käsittelevän koiria hyvin ei tarvinnut kahdesti arpoa ilmoitetaanko melko kehäkokematon Natsa hänelle Kemijärvelle vai ei.

 Natsan kanssa ryhmäkehässä

Taika ei ihan kantanut RYP-voittoon asti, mutta ryhmäkehässä käytiin sentään juoksemassa kunniakierros. Aiheutimme myös hämmennystä, kun meitä ennen meni musta-valkoisella värityksellä varustettu laika, joka huudettiin kehään karjalankarhukoirana. Menimme Natsan kanssa kehään hiljaisuuden säestämänä... :D

Suvenkehrän Stuffe "Natsa" 10kk


JUK-ERI1, SA, PU1, SERT, ROP
tuomari Mari Lackman

"Lähes keskikokoinen, erinomaisen tyyppinen, mittasuhteiltaan oikea. Kevyehkö pää ja oikea profiili. Vaaleahkot silmät, hyvät korvat. Rintakehä saa täyttyä. Hyväasentoiset raajat ja erinomaiset kulmaukset. Hyvä häntä ja karvanlaatu. Väri 7/3. Rodunomainen liikemalli, lupaava koira, tarvitsee aikaa."

 Kotimatkalla olikin auto täynnä hymyt pyllyssä olevia ihmisiä, kyllä kannatti herätä kukonlaulun aikaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!