Pääsiäismätsäri Pellossa

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016
Pääsiäispyhät on vietetty melko rauhallisissa tunnelmissa kotosalla. Tänään sunnuntaina lähdettiin käymään naapurikunnassa Pellossa match showssa, jotta Pieta saisi harjoitusta kehässä oloon. Lauantai-iltana sain vielä päähänpiston ottaa Vienonkin mukaan, kun tytöt olisivat kuitenkin eri luokissa. Vieno pääsi maataviistävistä mahakarvoistaan illalla ja Pieta käväisi pesulla aamulla ennen Rohki-hallille lähtöä. Kepo lähti tällä kertaa mukaan koiraparkiksi ja kameramieheksi.

Halliin mennessä olin odottanut meidän poppoolle tyypillistä kiljumista ja louskutusta, mutta ilmeisesti huutokuoron johtajan Tenhon poissaolon vuoksi tytöt osasivat käyttäytyä suurimman osan ajasta ja pitää kuonot supussa. Pietalle tämä oli ensimmäinen match show eikä sen kanssa olla kotosallakaan juuri kehäjuttuja harjoiteltu kuin seisomista ruokaa odotellessa. Tavoitteena oli, että Pieta tottuu näyttelyhihnaan, yleiseen hälinään, koirapaljouteen ja saa tuntumaa siihen mitä siltä kehässä odotetaan. Vienon kanssa oli tarkoitus vain höntsäillä, mäykkyneiti kun käy kehässä automaattivaihteilla eikä sen kanssa tarvitse enää juuri kikkailla :)

Pienet pennut ja pienet aikuiset tuomaroi Marjaana Määttälä (kennel Grouseseeker's). Pienten pentujen kehässä meillä oli vastassa westie. Pieta meni ensikertalaiseksi todella hienosti, jaksoi seistä pönöttää ja antoi tuomarin tutkia hampaat ja tunnustella kropan. Edessä kulkeva valkoinen kaveri sitä toki kiinnosti, mutta muistellessani Tenhon ensimmäistä näyttelyesiintymistä (jolloin hihnan päässä oli joka suuntaan sinkoileva ja kaikille täyttä kurkkua huutava junnu...) tämä meni paremmin kuin odotin! Kehästä lähdettiin sinisen nauhan kera ja mentiinkin heti takaisin sinisen saaneiden kehään. Isompi määrä koiria ei Pietaa hätkäyttänyt kummemmin, ja sinttura pysyi hyvin mukana. Oli silti yllätys, kun Pietan kanssa sijoitus oli lopulta SIN-1! Ja me kun lähdettiin vain harjoittelemaan... :D


Seuraavaksi odoteltiin Vienon kanssa pääsyä pienten aikuisten kehään. Oltiin viimeisten joukossa ja kehässä oli meidän lisäksi maltankoira ja kääpiöbullterrieri. Vienon kanssa on ihanan helppoa mennä kehään, se toimii siellä kuin ajatus. Nytkin se vain heilutteli häntää herkkuja odotellessaan ja välillä istahteli kokeillessaan toimisiko se seisomista paremmin. Vienon kanssa poistuttiin kehästä punaisen nauhan kera ja hetken päästä punaisten saaneiden kehässä sijoitus oli PUN-1!

Niinhän siinä sitten kävi, että molempien koirien kanssa oli edessä vielä Best In Show-kehä. Viimeksi Pellossa mätsärissä käydessä oli myös kaksi koiraa samaan kehään vietävänä ja handleridilemma, kepo kun ei kehähommista oikein innostu. Onneksi tälläkin kertaa homma ratkesi niin, että edellisessä mätsärissä Vienon kehään vienyt Anu pelasti meidät taas ja vei Vienon BIS-kehään.

BIS-kehässä oli 8 koirakkoa ja kaikki sijoitettiin. Pietaa alkoi touhu jo tympäistä ja se pyöri ja hääräsi levottomana sijoittamisia odotellessa. Lopulta Pietan kanssa sijoitus oli Best In Show-7, hieno saavutus näin ensimmäisessä mätsärissä! Vieno ja Anu taas yllättivät sijottumalla  Best In Show-1:ksi! Iso kiitos Anu avusta vielä tätäkin kautta! Vaikka nämä leikkimielisiä kilpailuja ovatkin ja etenkin mätsäreissä me käydään vain treenaamassa on silti mukavaa, kun sain molemmat tytöt kehään ja menestystäkin tuli enemmän kuin osattiin odottaa.

Vieno pienten aikuisten PUN-1, BIS-1 ja Pieta pienten pentujen SIN-1, BIS-7

Saatiin hyvää treeniä virallisia kehiä varten ja etenkin Pietalle kokemus oli tarpeen. Ensimmäinen virallinen näyttely Pietalla lienee vasta kesäkuussa Rovaniemellä ellei mene myöhemmäs kesään, katsotaan mihin suuntaan likka kehittyy (ja karvat kasvaa) tässä kevään aikana. Näyttelypuuhia me jatketaan heti ensi viikonloppuna, kun karjalankarhukoira Natsa pääsee korkkaamaan junnuluokan Kemijärvellä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!