Puunpurijat ja huomionhakijat

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016
Mäyräkoirataloudessa ei koskaan ole tylsää, nämä persoonalliset pitkot pitävät siitä kyllä huolen. Tässä taloudessa klovnin virkaa hoitaa luonnollisesti Vieno.

Käytiin eilen höntsäilemässä vielä iltasella pihalla (ihanaa, kun valoa riittää tätä nykyä tuonne klo 21 asti! Yöttömät yöt ovatkin ihan nurkan takana) ja otin kamerankin mukaan. Vieno rakastaa lumipallojen heittelyä ja kiinniottamista, mutta olen yrittänyt rajoittaa tätä hullaannusta enkä lähde aina mukaan sen riekkumiseen. Neitimäykky tekee kyllä selväksi odottavansa päänsä yli lentäviä palloja vilkuilemalla taivasta kohti, tamppaamalla maata ja kurottelemalla takajalkojen varassa seisten näkymättömiä palloja. Kärttämisestä huolimatta se ei tällä kertaa palloja saanut, ja ilmeisesti itseään rauhoitellakseen se keksi toissijaista tekemistä: Vienosta tuli majava.


Havaitsin tätä samaista käytöstä aikaisemmin talvella, kun taas kerran jätin lumipallot heittämättä ja Vieno lähti nylkemään ensimmäiseksi vastaan tullutta koivunrääpälettä. En oikeastaan tiedä olisiko sitä tarpeellista kieltää tästä käytöksestä, mutta koska se ei itselleen tuota vahinkoa ja puutkin hammastelusta huolimatta jäävät ihan hyväkuntoisina pystyyn olen vain tyytynyt huvittuneena seuraamaan sen toimintaa.

Pieta ottaa vaikutteita....
"Hälytys!" Meillä ei jää kyllä yksikään vieras huomaamatta, siitä tämä lauma pitää huolen.
Luomusti pystyt, Pietalla on hyvin eläväiset ja lennokkaat korvat
Tenho, lauman wanhin

Lauman kuonoluku kohosi taas viikonloppuna viiteen, kun äitini koira on ollut meillä hoidossa. Piika nauttii ulkona olemisesta ja pysyy siivosti pihalla, iltaisin sen joutuu kovemmalla sanalla komentamaan sisälle yön ajaksi. Seurasin eilen huvittuneena, kuinka se iltaruokaa syödessään nyrpisteli suu irvessä sianlihapaloille, mutta lopulta nyrpistelystä huolimatta se söi koko kupin tyhjäksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!