Hyvä ruoka, parempi mieli

lauantai 9. huhtikuuta 2016
Päivät puksuttelee kevättä kohti. Blogi viettää yhtä hiljaiseloa kuin meidän arkikin, mutta tänään oli koirilla suuri ilon päivä - Vauhti-Raksun tilaus saapui!

Minikomppania tarkastaa pakettia.
Pietalla on (taas) nälkä. Meinasi upota koko paketti pahveineen päivineen ahnaan snutserin kitaan.
Nyt päästiin asian ytimeen!
 "Minun. Kaikki M I N U N."

Tilauksessa oli hevosta, poroa, peuraa, nautaa, broiskua, kuivattuja peuran sydämiä ja lohiöljyä. Ruokalista on ollut muutoksen kourissa, kun Tenho on viime aikoina kapsutellut toista etukoipeaan ja nuollut eturaajojaan ja nivusiaan, jonka seurauksena niiden karvat värjääntyivät punaisiksi. Se söi jonkin aikaa nivelravinteita epäillessäni nivelvaivoja, mutta koiran loikkiessa melkein metrin korkuisille lumivalleille eikä sen liikkumisessa ole muutenkaan ollut kivun merkejä tämä teoria ei tuntunut pätevän. Minulle ehdotettiin parilta suunnalta hiivaa ja suoliston epätasapainoa, jota en itse ollut hoksannut miettiä, Tenholla kun ei muita yleisimpiä hiivaoireita ole. Marizan vinkistä lisäsin Tenhon ruokavalioon maitohappobakteeria ja nappulat lähtivät vaihtoon. Pari viikkoa uutta ankka-riisi -pohjaista nappulaa syötyään Tenhon kapsuttelu on vähentynyt, samoin nuoleskelu ja siitä johtuva karvojen punerrus. Tällä hetkellä seuraan tilannetta, ja mikäli oireet tuosta vielä pahenevat on seuraavaksi vuorossa eliminaatiodieetti lihalla ja kuitulisällä. Mahdollisen eliminaation takia tilauksessa tulikin meillä harvemmin syötettyä heppaa, poroa ja peuraa. Toivottavasti päästiin nyt näin vähällä, ainakin tilanne on huomattavasti parempi parin viikon takaiseen verrattuna.

Tenhon ja Pietan karvoja on myös laitettu uuteen uskoon, kun sain tällä viikolla kunnon koiraföönin ja siitä innostuneena koirat kävivät pesulla. Turbolla kuivatessa koirat kuivuivat muutamassa minuutissa. Aika rähjäisessä kunnossa olivatkin, ennen kuvien ottamista oli oikein käyty rypemässä kuralätäkössä. Pietalle odotellaan raajakarvoja, Tenho taas sopivaa hetkeä nyppiä loputkin häntäkarvat.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!