Heihei elokuu

sunnuntai 3. syyskuuta 2017
Kiirekiirekiire. Tähän voisi tiivistää menneen elokuun. Koirien kanssa erityinen tekeminen on ollut ihan minimissään, tosin onpa niille näyttänyt riittävän mukavaksi yhteiseksi ajaksi ihan pihalla laukkominen laittaessani mansikkamaata ja kärrätessäni multaa eestaas. Tänään ehdittiin pitkästä aikaa minien kanssa laavulle käristelemään makkaraa, tämä rentoutumishetki luonnonhelmassa tulikin tarpeeseen.

Juhan ja Kiisan kanssa on käyty metsällä, lintulöytöjä on tullut vähäisestä riistalintujen määrästä huolimatta. Ääntä lähtee, ei vaan oikein malta linnut pysyä paikoillaan tai nuorella koiralla mielenkiinto herpaantuu, jos lintu tönöttää puussa hiljaa. Hakulenkit ovat 8kk koiralle varsin rohkean pituisia, niiden puolesta Kisu menisi vaikka hirvikoirasta.... Lupaavaa on, vielä kun malttia ja itseluottamusta tulee lisää, niin voidaan alkaa haaveilla metsopaistista. Tänä syksynä Kiisan kanssa tuskin vielä lähdetään kokeisiin, mutta jospa ne korkattaisiin ensi vuonna.

Elokuun alusta jäi pari näyttelytulosta päivittämättä. 5.8. oltiin Pietan kanssa Haapavesi RN:ssä, tuomarina Matti Luoso. Tulos NUK-ERI1, SA:ta ei herunut koska häntä ja väri. Muuten arvostelu oli hyvä ja Pietan näköinen.

"Erittäin hyvän tyyppinen narttu. Oikean mallinen, mutta hieman kevyt pää. Oikea purenta. Hyvät, pienet tummat silmät. Hyväasentoiset korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva luusto. Hyvä eturinta ja runko. Etukulmaus voisi olla parempi, takana sopiva. Häntä turhan tiiviisti selän päällä. Liikkuu hyvin. Hyvä käytös. Hieman nokinen väri."

Meillä oli teltta kirjaimellisesti täynnä erinomaisia koiria ja erinomaista seuraa, kiitos vielä Tiina, Taru, Raija ja Laura!

Seuraavana viikonloppuna kertyi taas ajokilometreja, kun Kiisa näytteli viimeisen kerran pentuluokassa Javaruksella Kemijärvi RN:ssä 15.8., tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Tulos KP, VSP-pentu.


"Keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Riittävä luusto. Kevytlinjainen pää Hyvä korvat. Vaaleat silmä. Tasapainoinen ylälinja. Hyväsentoinen häntä. Hyvä runko. Riittävästi kulmautunut. Vaaleanpunainen väritys. Hyvä karvanlaatu."

Juha & Kiisa Javaruksella

Seuraavana päivänä oltiinkin Ruotsin puolella Överkalixissa Pietan ja ystäväni Niinan kanssa. Tiukka, tarkka tuomari Vigdis Nymark, joten tulokseen oltiin sitäkin tyytyväisempi. NUK-ERI2.

 © Niina Posio

(Suomennettu) "Voimakas narttu, erinomaista tyyppiä. Hyvän mallinen pää, kaunis ilme, elegantti kaula, erittäin kompakti runko ja hyvät kulmaukset kauttaaltaan, hyväksyttävä turkin laatu ja väri, ihastuttava olemus, korrekti purenta, hyvä sivuaskel, toivoisin parempaa kintereen taivutusta/liikettä." 


Mukava reissu, vaikka väsymys alkoikin loppupäivästä tuntua ja alkuviikko maattiikin flunssassa. Kiitos Niina! Kuin myös ihmekepo Juha ja kotona koiria kaitsinut kenneltyttö-Milka!

Loppuvuonna meillä ammottaakin näyttelykalenteri tyhjyyttään. Perinteinen Messari-reissu on ehkä tehtävä, mutta sekin poikkeuksellisesti ilman koiria - harmi sinänsä, että juuri tänä vuonna kotimaisilla roduilla on Suomen juhlavuoden kunniaksi oikeasti halpa ilmoittautumismaksu. Mutta jotakin on jätettävä pois, ja toivotaan nyt, että vuoden vaihteessa voidaan keskittyä näyttelykalenterin rukkaamisen sijaan pikkutassujen ihmettelyyn.

Pietalla on luonnetesti 1.10., sitä aletaan jännätä seuraavaksi ja sitten rauhoitutaan odottamaan juoksuja. Mutta vielä ennen tätä pääsemme ilokseni aloittamaan uuden harrastuksen, meidät hyväksyttiin agilityn alkeiskurssille! Onhan tämä ollut haaveissa vuodesta 2011, joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan..... :) Laakereilla ei siis olla lepäämässä, mukavia juttuja tulossa!

Kuvat ovat tämänpäiväiseltä reissulta laestadiuspolulta.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!