Oulu KV

lauantai 15. heinäkuuta 2017
Oulun reissu on tältä kesältä paketissa. Näyttelykesä jatkuu yhä turhankin tapahtumarikkaana: sen lisäksi, että tässä on jouduttu jättämään useampi näyttely väliin tuomarimuutosten takia ja Pietan heinäkuun näyttelyt menivät hänekseen luustokuvauksen takia, niin meinattiin vielä aamulla myöhästyä näistä kisoista... Tulipahan nukuttua 45 minuuttia pidempään kuin oli tarkoitus, enkä muista milloin meillä olisi viimeksi ollut yhtä rivakka lähtö kotoa - ja lopulta oltiin kuitenkin hyvissä ajoin tapahtumapaikalla! Pietan jouduin jättämään kotiin, harmittaa edelleen...  Mukana olivat siis Kiisa ja Natsa naapurista, kotimaisten edustusjoukko.

Kiisan kanssa ollaan käyty pitkin kevättä ja alkukesää näyttelytreeneissä Pellossa. Näyttelypaikalla se tohottikin alkuunsa innoissaan, kovasti sitä kiinnosti kaikki muut koirat ja uudet hajut - häntä koko ajan uljaasti pystyssä. Kehään mennessä taisi kuitenkin uuden paikan uuden jutut alkaa jo vähän jännittää, liikkuminen oli kengurubensailua asiaankuuluvine pysähdyksineen. Kuitenkin Kiisa on vasta pentu ja tämä oli sille ensimmäinen näyttely, joten siihen nähden olen todella tyytyväinen neidin kehäesiintymisen - hampaat antoi katsoa hyvin vaikka alkuun vähän pakittikin, silloin kun liikuttiin niin liikuttiin hyvin, malttoipa se myös seistä paikoillaan. Samassa luokassa oli 2 muuta narttupentua, ja meille tuli nyt 3. sijoitus, syynä koko ja rungon pituus (joskaan Kiisa ei minusta ole liian kookas, ei tosin nartuksi kovin pienikään).

© Juha Koskenniemi

PEK3
tuomari Hannu Talvi

"Kellanpunainen. Koon ylärajoilla. Näyttävä narttu. Oikeat pään mittasuhteet. Aavistuksen pitkä runko. Niukka eturaajojen kulmaus. Hyvät takaraajat. Hieman valkeaa rinnassa, muuten hyvä turkki. Pitkä korkeakaarinen häntä. Normaali luonne ja liikunta."

Mukava kehäkokemus Kiisalle, nyt vaan kokemusta ja treeniä lisää niin sujuu kuin unelma :)

Natsan saapumista ja karhukoirakehän alkua odotellessa ehdin piipahtaa käppänäkehällä kuvaamassa. Pieta olisi todennäköisesti saanut vähintään ERI:n, tämä vaikutti olevan päivän linja (yksikään kääpiösnautseri ei saanut ERI:ä alempaa laatuarvosanaa missään värissä). Noh, ehkä ensi vuonna, loppuvuodesta meillä on toivottavasti muuta tekemistä :) Mukava oli taas nähdä tuttuja, mielellään olisi jutellut joidenkin kanssa enemmänkin jos aikaa olisi ollut. Shoppailemassakin piti käydä, moneskohan kymmenes karvamatto lähti mukaan, ja toki piti taas yhdet sakset ja karsta kotiuttaa kokeiltavaksi - välineurheilua, sitä trimmaaminen on. Meille on ensi vuoden puolella valmistumassa autotalli ja siihen trimmaushuone, Milomaticilta löytyikin sinne sopiva pesuallas. Nyt pitäisi vaan vuosi malttaa sen kotiuttamista, sitä odotellessa karvaamme yhä kylppärissä....

Natsa saapui appiukon ja kepon veljen kyydillä sopivasti ennen kehän alkua. Rovaniemeen verrattuna se oli huomattavasti rauhallisempi ja myös sen esittäminen oli mukavampaa, olin todella tyytyväinen! Liekö syy siinä, että sen isäntä oli mukana eikä sen tarvinnut turhaan odotella vuoroaan näyttelypaikan hälinässä. Uroksia oli ilmoitettu 5, joista vain 2 sai SA:n, Natsa toinen näistä.


© Jouni Koskenniemi

KÄK-ERI1, SA, PU2, va-SERT, va-CACIB
tuomari Hannu Talvi

"MV 7/3. Kookas ja näyttävä uros. Hieman kallo-osaltaan kapea pää. Hyvä voimakas kuono. Erinomainen säkä & selkälinja. Hyväluustoiset raajat. Hyvät käpälät. Komea turkki ja häntä. Oikea uroksen luonne. Hyvä liike."

Ja niin.... Me ollaan erikoistuttu tänä vuonna varojen keräilyyn :D Viimeinen serti oli niin pienestä kiinni, käytännössä pitkästä raajaluustosta, joka lopulta ratkaisi sijoittuminen - on liian soreat missikintut pojalla tälle tuomarille ;) Ensi viikolla on tälle vuodelle viimeinen yritys saada muotovalionarvoon oikeuttava serti, sitten heitetään pois ja Natsa alkaa valmistautua koekauteen ja hirvimetsälle. Yhtään en kuitenkaan epäile etteikö tästä koirasta kaksoisvaliota saataisi, vaikka tänä vuonna ainakin näyttelypuolella on ollut vähän kitkaista menoa. Kotimatkalla Juhan kanssa juteltiinkin, että jännä kuinka joinakin vuosina tuntuu kaikki menevän putkeen, sertit melkein tippuu syliin ja kokeista paukahtaa ykköset tilille - ja seuraavana kaikki yritykset menee ihan harakoille vaikka mitä tekisi. Mutta tätä tämä välillä on, aina ei oikein tiedä vaikuttaako menestykseen eri mieltymysten lisäksi myös lottonumerot ja tähtien asennot.

Natsa piti vähän hauskaa kehässä! © Veera Ruotsalainen

Rovaniemen näyttelystä on näemmä jäänyt kirjoittamatta. Lyhyesti ja ytimekkäästi Pietalle PN4 & vara-SERT, Natsalle PU4 & vara-CACIB. Pietan arvostelu löytyy kotisivuilta ja kennelin FB-sivulta, jos joku on siitä kiinnostunut.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!