Pupsit 3 viikkoa ja kesän viimeiset näyttelyhapatukset

lauantai 1. lokakuuta 2016
Pentupäivitystä pitkästä aikaa! Päivät on menneet ohi kuin huomaamatta ja blogi on jäänyt siinä sivussa vähemmälle huomiolle.

Pupseille tuli maanantaina ikää 3 vikkoa (nyt siis ovat jo 3vko ja risat). Silmät ovat avautuneet koko jengillä ja painoakin on jokaisella vähän päälle kilo. Pentulaatikko alkaa kohta käydä ahtaaksi kakrujen harjoitellessa kävelyä ja huojuessa vielä vähän huterasti pitkin boksia. Kaikki ottavat myös innokkaasti kontaktia ihmiseen, kun laatikolle menee niille juttelemaan. Ensimmäinen matokuuri on annettu, ja kiinteälle ruualle opettelu on aloitettu.

Silmien avauduttua pennut ovat alkaneet jo tuntua ihan pieniltä koirilta sokeiden pötköjen sijaan. Luonne-erojakin alkaa pikku hiljaa erottaa, vaikka kovin paljoa tämän ikäisistä ei vielä voikaan sanoa.

Pentueen isoin poika. Tällä vaikuttaa olevan egoakin kokonsa mukaisesti, välillä kuuluu pientä ärripurria, kun pikkuherraa ei jokin asia miellytä.

Keskikokoinen poika. Tällä hetkellä vaikuttaa pojista rauhallisimmalta luonteelta.

Pikkupoika. Pojista selkeästi vilkkain tapaus.

Isompi tytöistä, "paksu-Bertta". Tytöistä rauhallisempi, vaan ilmaisee kyllä äänellään, jos joku on hankalasti.

Pienempi tyttö ja samalla koko pentueen tummin pentu. Kuva ei oikein anna oikeutta tälle neidille, tämä on nimittäin oikein hassunhauska tapaus, todella reipas ja vilkas.

Pennuista on vielä 4 eli pojat ja toinen tytöistä vailla mäykkyrakkaita koteja ;) Pentujen isä on Ruotsin jälkivalio ja menestynyt näyttelyissäkin BIS-sijoille asti täällä kotimaassa. Vieno-emän kanssa ollaan enimmäkseen keskitytty näyttelypuoleen , vaan nenäkin sillä toimii ja oikein näppärästi katoaa jälkien perään, kokeissa asti ei vaan olla vielä tätä puolta käyty näyttämässä. Vieno suoritti menneenä kesänä luonnetestin LTEP 125 +++ ollen siis myös laukausvarma. Pennuista saa varmasti mukavia kavereita arjen touhuihin ja lenkkipoluille, potentiaalia luulisi löytyvän myös näyttelyihin ja rodunomaisiin harrastuksiin.


Kesän näyttelyrupeama on tältä erää ohi, viimeinen kehärundi käytiin heittämässä Pietan kanssa Liminka RN:ssä pari viikkoa sitten. Pieta sijoittui luokkansa ensimmäiseksi saaden SA:n, vaan bjuutifulit eivät nyt riittäneet viemään sintturaa palkintopalleille asti. Siispä leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä haasteista! Kiitos kuvista Josefiina!


JUK-ERI1, SA
tuomari Iuza Beradze, Tsekki

"Beautiful compact female with beautiful movements. Correct silhouette and good temperament."
Viime viikonloppuna käväitiin Pietan kans myös Äkäslompolossa match showssa tuloksella pentujen SIN2. Pariin edellisvuoteen verrattuna meidän näyttelykalenteri on ollut harvinaisen hiljainen, mutta täytyy kyllä sanoa, että itselle on tehnyt hyvää irtautua koiratouhuista ja keskittyä koirien kanssa viettämään normaalia arkea. Vaikka näyttelyharrastus onkin meille Se Juttu, niin aina ei vaan jaksa herätä aikaisin laittamaan koiria kuntoon, ajaa pitkiä matkoja näyttelypaikkakunnalle, miettiä majoittumisia, missä kunnossa karva on jne. Näyttelyitä kuitenkin tulee ja menee, ja niihin ehtii vaikka seuraavanakin vuonna :) Loppuvuoden näyttelyihin on nyt viimeiset ilmoittautumiset tehty, Pietan kanssa lähdetään käymään reissu ulkomailla ja joulukuussa tämä vuosi huipentuu taas tuttuun tapaan Voittaja-näyttelyihin Helsingissä. Kun täältä perähikiältä asti isolle kirkolle lähdetään, niin otetaan samalla mukaan karhukoirakin astetta isompiin kemuihin. Mistä tulikin mieleen, Natsa (Suvenkehrän Stuffe) käväisi viime viikolla pitkäkokeessa ja niinhän se 16-kuukautinen jössikkä haukkui heti ensimmäisestä kokeestaan HIRV1-tuloksen 86:lla pisteellä! Nyt hirvestyskauden ollessa parhaillaan menossa on Natsa myös ollut monena päivänä hirvien perässä, yksi sarvipää sille on ammuttukin.

Pihapiirissäkin on tapahtunut muutoksia, mineille on noussut pihalle oma ulkoiluaitaus, jossa voivat turvallisesti vahtia pihapiiriä ja huudella rumia ohikulkijoille. Kahkukin kävi yksi sateinen ilta aitauksen testaamassa, ja eihän sitä ollut saada sieltä enää sen jälkeen pois :D Kahkulle taas on kohoamassa koiratalon lisäksi niin iso häkki, että seinät eivät häkissä rällätessä tule ihan heti vastaan. Näistä kuvia ja tarkempaa esittelyä tuonnempana.

Muuten arki rullaa omalla painollaan. Oman yritystoiminnan starttaaminen on vienyt oman aikansa, mutta nyt alkaa olla kaikki tarvittava kasassa ja kotisivut jne. päästään toivottavasti julkaisemaan ensi viikolla. Nyt suuntaamme koirien kanssa lenkille nauttimaan nätistä syyspäivästä :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!