Pentujen kuulumisia

perjantai 14. lokakuuta 2016
Pennuilla vauhti kiihtyy! Tehtiin syyssiivous ja samalla mulkattiin työhuoneen järjestystä, jotta sanomalehtien vaihto ja luutun kanssa heiluminen kävisi helpommin.  Pentulaatikkoakin uusiokäytettiin ja muutettiin niin, että pennuilla on nyt enemmän liikkumatilaa laatikossa ollessaan. Kovin suosiolla ei tätä vapaudenriistoa nielty, erityisesti tytöt ovat kunnostautuneet aitauksesta karkaamisessa. Seuraavaa pentuetta varten hankitaan kyllä metallinen pentuaitaus korkeammilla reunoilla, niin ei tarvitse aamuisin stepata karkureiden pissalätäköitä väistellen.


Kaikki pennut ovat vilkkaita ja ottavat innolla kontaktia ihmiseen. Yksikään ei ole arka, vieraitakin ihmisiä lähestyvät rohkeasti. Meidän muita koiria juoksevat jopa päin, myös Kahkua jota eivät ole paljon nähneet.
Mini-Vieno (pinkki tyttö) on selkeästi pentueen solakoin vaan silti jäntevin pentu. Sen luonne on aivan omaa luokkaansa, ihmisen kuullessaan pää kurkkii lautojen takaa ja häntä vispaa että pentu kaatuu melkein kumoon. Se on ihan kuin emänsä pentuna, erityisesti sen päässä on paljon samaa - ja mikä pusuttelija! Ei ole epäilystäkään minkä näistä jättäisin kotiin, jos meillä olisi mäyräkoiran paikka nyt auki.....
Paksu-Bertta (violetti tyttö) on muuttunut karvan kasvun myötä todella tummaksi. Se on varsinainen pikku kapinallinen, jos joku pentu puuhailee aitauksen ulkopuolella se on varmasti Bertta. Todistinkin tässä taannoin, kuinka se mäyräkoiran sinnikkyydellä kiipesi aitauksen laitaa pitkin toiselle puolelle. Nytkin se tuolla selän takana tuijottelee ja inahtelee välillä vähän siihen malliin, että ota pois täältä.... Tykkää kovasti silittelystä ja rapsuttelusta, juoksee häntä heiluen ihmisten tykö kun sitä lähestyy.
Vihreä poika ja sininen poika ovat aika samankaltaisia, molemmat tykkäävät pusutella ja olla paijattavina, molemmat ovat todella vilkkaita ja reippaita pikku mäykkyjä. Valkoinen poika erottuu veljeksistä selkeästi erilaisena luonteena: sekin tulee mielellään tykö kuten sisaruksensa, mutta ei ole ihan niin mieltynyt sylissä olemiseen ja rapsutteluun kuin muut pennut, ja on selkeästi muita itsenäisempi ja puuhailee enemmän omiaan.


Pennut saavat nyt ruuan 4 kertaa päivässä. Pikku hiljaa totutellaan raaempaan jauhelihaan, mahat ovat pysyneet hyvin kunnossa. Ulkoiluakin on nyt alettu harrastaa silloin kun sää sallii, käytännössä pikku pakkaset ja ja ajoittain huurteinen kylmä maa tekevät ulkonakäymisistä hieman hankalaa ja pennuille tulee nopeasti vilu. Tarpeet tehdään nopeasti pihalle ja sitten jo kömmitään takaisin lämpimään kevythäkkiin.
Pieta on ollut koko ajan hyvin kiinnostunut pennuista ja onkin niille kuin lastenhoitaja. Etenkin tyttöpennut juoksevat sen perässä ja kaikki kolme leikkivät keskenään, Pietakin varoo varsin nätisti pikkuisia eikä heittäydy kovakouraiseksi. Tenho vielä tuntuu tuumivan mitä näiden kanssa voi tehdä ja siirtyy vikkelästi sivummalle pentujen tarratessa sen koipikarvoihin. Kahku on pennuista vähän ihmeissään, muttei juuri muuten kiinnitä niihin huomiota.


Katsotaan jos huomenna saataisiin otettua pennuista taas yksilökuvia rakennekuvien muodossa. Jos pentujen touhut kiinnostaa enemmän Instagramin puolelle päivitän kuvia ja videopätkiä ahkerammin kuin tänne blogiin :)

2 kommenttia:

Vilpo kirjoitti...

Aivan ihania palleroita <3 Pentukuume sen kuin kasvaa, kun näitä kuvia katselee!

Nath kirjoitti...

Kiitos Vilpo! Jospa osa pentujen tuoksusta ja temmellyksestä välittyisi myös sinne ruudun toiselle puolelle! Ja pentukuumeeseenhan on vain yksi oikeasti toimiva lääke ;)

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!