Rovaniemi KV 2/2

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016
Sunnuntaiaamuna köröteltiin uusi reissu Rovaniemellä Vienon kanssa. Ihan tuntui luxukselta, kun aamulla ei tarvinnut tupsutella karvojen kanssa ja sai tämän ansiosta herätä huimat puoli tuntia myöhemmin kuin vastaavasti käppänöiden kanssa näyttelyyn mennessä. Päiväksi oli luvattu sadetta, joten yritin oikein tällätä aikataulun niin, että käväistään vaan hakemassa kehästä se mitä sieltä nyt saadaan ja ajetaan takaisin kotiin. Viimeinen serti oli toiveissa, mutta viime kesän jälkeen - kun sitä sertiä myös metsästettiin ja tuloksena oli EH ja 4 x ERI - en jaksanut olla kovin optimistinen.
Veljeni avokki oli onneksi tullut näyttelypaikalla pyörähtämään ja otti runsaasti valokuvia, kiitos kuvista Fanni!


Vieno oli pitkästä aikaa näyttelyissä ja oli ihan täpinöissään kehäalueelle mentäessä. Kaikki tutut piti käydä pussailemassa ja muita mäykkyjä moikkaamassa.
Mäyräkoirat tuomaroi Päivi Eerola. Vienon kanssa on ihana olla kehässä, se toimi taas kuin ajatus ja liikkui vauhdikkaasti hyvällä draivilla. AVO-luokan nartuista vain Vieno ja sukulaisensa Hippa (Evening's Spirit of Lapland) saivat SA:n, Vieno sijoittui luokan 1:ksi. Käyttöluokan narttujen tuomarointia odotellessa tutkittiin katalogia ja laskeskeltiin, että jos nyt ei koira ala yhtäkkiä ontua taisi se viimeinen serti vihdoin kapsahtaa kohalle, vaan eihän sitä uskalla uskoa ennen kuin rosetti on oikeasti kädessä....

Hippa ja Vieno

Tilastot ja todennäköisyydet eivät onneksi pettäneet, sillä Vieno sijoittui lopulta PN-kehässä ensimmäiseksi saaden viimeisen tarvittavan sertin, ensimmäisen cacibin ja oli vielä ROP! Tämähän tiesi meille ensimmäistä kertaa pääsyä myös ryhmäkehiin, joten se siitä aikaisesta kotiinlähdöstä.

PN-kehässä

Ryhmäkehässä oli meidän lisäksi lyhytkarvaiset mäykyt kaikista eri kokomuunnoksista, pk. mäyräkoira ja pk. kääpiömäyräkoira. Voin sanoa, että jännitti aika pirusti - toki sitä vähän toivoi, että kun kerran ryhmiin asti päästiin ja jäätiin, niin sieltäkin jotain menestystä tulisi. Vieno jaksoi pitkän päivän jälkeenkin hienosti ravata ympäri isoa kehää ja seistä nätisti paikoillaan. Meinasin tippua perseelleni, kun vierestä käteltiin lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen mäyräkoira kehästä pois ja tajusin, että meitä on jäljellä enää 4 - me ihan oikeasti sijoitutaan! Eikä ne yllärit loppuneet siihen, kun 4. ja 3. sija olivat menneet, tuomari vielä hetken mietti valintaansa ja meille suotiin lopulta RYP2-sija!

Kuva Marika Ahola

AVK-ERI1, SA, PN1, SERT, CACIB, ROP, RYP2
tuomari rotukehässä & ryhmäkehässä Päivi Eerola

"Vankkarunkoinen narttu, jolla kuivempi ja kiinteämpi kunto voisi olla eduksi. Hyvin tyypillinen narttumainen pää. Tasapainoisesti kulmautunut. Riittävä eturinta, tilava rintakehä. Vakaa ylälinja. Hyvä yhdensuuntaisuus liikkeessä. Riittävä karvapeite. Vaivaton liikunta. Erinomainen temperamentti. Kauniisti edukseen esitetty."

Vieno sai jo kasvattajalta hieman noottia vyötärönympäryksestään, on oltu ruoka-aikaan kotona ja vähän hövelisti lapettu sapuskaa kuppiin :') Otetaanpa siis taas tiukempi linja. Uroksille saa aina lappaa lisää apetta ja narttujen kohdalla taas asia näyttää olevan päinvastoin.... Joka tapauksessa, tähän viikonloppuun ei voisi olla tyytyväisempi! Tähän mennessä ollaan sijoituttu ryhmissä vain kerran aikaisemmin, v. 2013 Tenhon kanssa Kemi RN:ssa RYP3-sijalle. Vaikka laitankin enemmän painoarvoa rotukehien tuloksille kukapa ei olisi tyytyväinen, kun oma koira sijoittuu myös ryhmässä. Käytännössä saatiin tältä viikonlopulta kaikki se, mitä toivottiin ja lähdettiin hakemaan, ja vielä vähän extraa päälle. Vienolle tämä näyttely taitaa kaiken lisäksi olla kesän ensimmäinen ja viimeinen, seuraavaksi reipastutaan jäljen treenailussa ja lähdetään hakemaan ne tarvittavat käyttötulokset...
Viikonlopun jäljiltä pitkin sohvia ja petejä tuhisee nyt väsyneitä koiria. Rakkaat partanaamat! Vähän on huono omatunto, kun kotona olleet kaverit ovat jääneet nyt vähän vähemmälle huomiolle näyttelyiden viedessä käytännössä koko viikonlopun. Aamulla nukutaankin pitkään ja sitten joskus heräämisen jälkeen lähdetään lenkkeilemään metsäteille :)


2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Onnittelut! Vieno on sievä neiti <3

Nath kirjoitti...

Kiitos Elina! :)

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!