Rovaniemi KV 1/2

lauantai 18. kesäkuuta 2016
Pietan kanssa käytiin tänään mutka Rovaniemellä näyttelyn merkeissä. Aamulla jännitti millainen sää tulee olemaan, mutta sade malttoi onneksi pysytellä poissa ja räsähti niskaan vasta ryhmäkehien alkaessa. Oltiin muka hyvissä ajoin pelipaikoilla, mutta lopulta meille tuli kumminkin hieman kiire kehään.

Tuomarina oli sympaattinen Hanne Laine Jensen Tanskasta. Pietan kanssa ei olla juuri mätsäreissä päästy harjoittelemaan ja näyttelyhihnakin (Piuhaputiikin tuotantoa, kuten Tenhon ja Vienonkin hihnat) saatiin käsiin torstaina viimehetken treenailua varten. Pikkuneiti käyttäytyi silti hienosti kehässä ja kulki kuin vanha tekijä, ainoastaan hampaiden näyttäminen meinasi olla vähän jännää.

Kuvat Heidi Jaukkuri & Tiia Pesola, kiitos!
Kuvat Jorma Rapo, kiitos!

Tyhjin käsin ei jouduttu kotiin lähtemään, vaan saatiin se mitä lähdettiin hakemaankin! Meidän poroparttiokin kasvoi taas yhdellä jäsenellä ;)


PEK1, KP, ROP-pentu
tuomari Hanne Laine Jensen

"Very nice puppy. Femine and compact with well balanced head. Good ears and eyes. Good forechest and ribcage. Elegant neck. Strong topline. The tail could be carried better. Well angulated front and rear. Good bones and feet. Moves with stability. The coat is of good texture and the color correctly placed."

Päivä venyi aiottua pidemmäksi, kun jäin kehän jälkeen näyttelypaikalle kuvailemaan koiria. Kehältä toiselle kulkemista helpotti huimasti kepon tuunaama uusi näyttelykärry, jonka runkona on vanhat Emmaljunga-lastenrattaat. Vaadittiin hieman sirkkelöintiä, muutama putkenpala ja hitsausta. Painoa on puolet vähemmän kuin aikaisemmin tavaroiden ja häkkien kuskaamiseen käyttämässäni pyörällisessä trimmipöydässä, ja isoilla renkailla kärry kulkee näpsäkästi huonommallakin tiellä. Me ollaan oikein tyytyväisiä tähän kierrätettyyn luomukseen! Jahka viikonlopun näyttelyrupeama on ohi ja sää selkenee kärry saa päälleen myös uuden värin spraymaalista.


Huomenna käydään sama reissu, vaan tällä kertaa mukana on Vieno. Huomisesta ei todennäköisesti tule yhtä mukava päivä, kun sadetta on luvattu koko päiväksi. Meillä onkin seuraava isompi näyttelyhankinta oma näyttelyteltta.....

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!