Tuuli tuntuu ku tuisku pistelee

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Työviikko on taas taputeltu ja lauma jälleen kasassa. Vapaapäivän kunniaksi käytiin minien kanssa parin tunnin lenkki ihanan aurinkoisessa säässä. Ensimmäistä kertaa tälle talvelle uskaltauduttiin järven jäälle reippailemaan. Tätä olikin odotettu, kun näin talvisaikaan on ollut hankala löytää mukavia kävelyreittejä metsäteiden ollessa lumipeitteen alla ja kelkanjälkien jäädessä aina uuden lumisateen alle.


Lämmittävästä auringosta huolimatta ilma pysyi viileänä kylmän pohjoistuulen takia. Vienolle olen viime aikoina pukenut ahkerasti haalaria päälle pidemmille lenkeille, jotta pitko pysyisi lämpimänä eikä maasta hohkaava kylmä palelluttaisi sen paljasta mahaa. Haalari on Ruttunutun tuotantoa, tilaustyönä teetetty ja helppo pukea ja riisua. Vuori on collegekangasta turkin sähköistymisen estämiseksi. Lahkeiden mittoja ottaessa mulla kävi ajatuskatko ja ne ovat vähän pitkät Vienolle, pitäisi saada aikaiseksi lyhentää niitä. Muuten haalari on ollut aivan loistava ja haaveilen toisen tilaamisesta! Pietalla on päällään Tenhon Basic Lovely-villapaita sen oman villiksen jäätyä pieneksi. Uusi talvikamppeita ostetaan vasta ensi talvena, kun neiti on kasvanut aikuiskokoon. Tenho ulkoili Hurtta Outdoors Comfort-neuleessa.


Pietan villis karisi vauhdissa neidin päältä jo ennen jäälle pääsyä, joten neiti sai vetää jäärallinsa ilman vaatetta. Onneksi meno oli sen verran vauhdikasta, että kylmä tuskin ehti kirpaista. Sinttura olikin elementissään, kun edessä oli vain lunta ja jäätä siintävä horisontti. Niin se kirmasi ympyrää ja hyppi ja loikki, kiusasi välillä Vienoa ja Tenhoa ja juoksi vielä lisää.


Kotiin päästyä sohvilla ja pedeillä makasi väsyneitä koiria, ja loppupäivä onkin sujunut rauhallisesti. Kahkun jätin tämänpäiväiseltä lenkiltä pois, kun flexin ja kameran käsitteleminen yhtä aikaa on turhan haastavaa. Huomiselle on luvattu yhtä nättiä säätä, joten eiköhän käydä sama lenkki silloin uudestaan ja otetaan kepokin mukaan.

Vienon selkälihakset ovat viime aikoina jumineet ja tämä näkyy inhottavasti siinä, että toisinaan hypätessä se vingahtaa kipeän oloisesti. Vieno onkin kulkenut kotosalla Back on Trackin verkkoloimi päällä. Pieta on innostunut saunomisesta ja olen alkanut totuttaa myös Vienoa lauteiden lämpöön ja saunassa hierontaan, jos tämä helpottaisi sen oloa. Hierojallekin pitäisi tilailla ajat koko porukalle.


Loppuun vielä video Vienon lumipallohulluudesta, neiti on aivan hulluna tähän vuodenaikaan! Toisinaan sillä menee maanisuuden puolelle, kun se alkaa tähyillä ylitseen lentäviä näkymättömiä palloja ja seisoo takajaloillaan kuin olisi kohta syöksymässä jonkin kimppuun.
Videon äänitehosteet eivät ole mediaseksikkäimmät mahdolliset....

3 kommenttia:

Aatu Hauva kirjoitti...

Ihanan onnellisen näköisiä koiruuksia. Meilläkin tykätään näistä kevättalven jääkeleistä. Me tosin käymme jäällä vain arkisin, kun viikonloppuisin siellä on väkeä turhan paljon ja jokainen pitäisi käydä tervehtimässä. Siinä käheytyy nopsaan komantooran puhekalu. Pillille taas tulevat muutkin koirat ;)

Hanna kirjoitti...

Nyt vasta huomasin, että te ootte tulleet takaisin. Mahtavaa! :)

Nath kirjoitti...

Aatu Hauva tosiaan, viikonloppuisin tuntuu noilla jäillä olevan ruuhkaa etenkin tiheämpään asutuilla seuduilla! Muutama muukin haluaa selvästi auttia samasta vapauden tunteesta :) Tämä kevätaika on näin lumiseen aikaan se, mitä me täällä erityisesti odotetaan juuri näiden jäälenkkien takia! Nyt on vaan jäällä käyminen jäänyt vähän vähemmälle, ja kaiken lisäksi tämä meidän lähijärvi on siitä vänkä, että se ei ihan joka talvi suostu edes jäätymään. Seuraavaksi alamme odottaa lumien sulamista ja metsäteille pääsyä :D

Hanna näin me tehtiin, toivottavasti into bloggaamiseen säilyy :) Kiitos!

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!