40.vrk

keskiviikko 13. joulukuuta 2017
Pikareissu Messariin on takanapäin. Olipa mukava nähdä tuttuja kehänlaidalla! Kuvia on tulossa kunhan ehdin ajan kanssa istahtaa koneelle niitä muokkaamaan. Tällä hetkellä on menossa viimeiset rutistukset työharjoittelun näytöstä ja heti sen perään alkaakin työt, ja kaikki muu arjen pyöritys tähän päälle.... Ei tahdo riittää tunnit vuorokaudessa. Onneksi vuoden vaihteessa helpottaa.

Pieta-paksukainen kasvattelee tasaisesti mahaansa. Hieman alkaa maha olla jo tiellä, ja vuorokausia astutuksesta on takana vasta 40.... Tänään aloitettiin koko porukalle Axilur-kuuri.


Työhuone siivottiin odottamaan H-hetkeä ja pentuaitausta alettiin väsätä. Tarkoitus oli vain raivata ylimääräiset tavarat pois huoneesta, mutta niin se vain mopo lähti käsistä ja lopulta lähti huonekalutkin liikkeelle. Mutta onpahan tilaa.
Olen pyöritellyt mielessäni eri vaihtoehtoja pentuaitauksista ja -laatikoista. Vienon pennuilla oli käytössä puukehikko, mutta nyt päädyin tekemään aitauksen koiraihmisen luottovälineistä, eli kompostiverkkoelementeistä. Näistä voi varioida lähes rajattomasti millaisen kehikon tarvitsee, ja pienen etsinnän jälkeen onnistuin löytämään ovielementit, joita odottelen saapuvaksi tällä viikolla. Itse synnytys tapahtuu pienemmässä pentulaatikossa, jossa emän on myös helpompi kerätä pennut lähemmäs itseään. Rakennelma on vielä kesken vaatien mm. tukun nippusiteitä, oven ja laitoihin reunat turvallisuussyistä, mutta Pieta on sen jo hyväksynyt ja ottanut omakseen.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!