Pietan kanssa Balttiassa

tiistai 15. marraskuuta 2016

Viime viikon torstaina startattiin odotetulle reissulle Latvian Riikaan Baltic Winner-näyttelyyn. Täältä periferiasta kun lähdettiin matkaan sai varata enemmän aikaa, itse näyttelypäivä oli vasta lauantaina. Suunnattiin ensin Pietan kanssa Rovaniemelle, josta napattiin mukaan Viroon sijoituskotiin muuttava Vienon pentu "Paksu-Bertta". Pennut olivat kasvaneet yllättävän paljon niin pienessä ajassa, todennäköisesti palluttelin nyt niitä viimeisen kerran ennen niiden omiin koteihin muuttoa. Vienon toinen pentu "Mini-Vieno" muuttikin heti seuraavana päivänä Kuopioon. Voi kakarat....
Koirien kanssa ajettiin seuraavaksi Tornioon, josta hypättiin Sannan (Made In Line) kyytiin ja haettiin vielä Katja (Chiking) mukaan. Kolmen hullun koiranaisen ja 9:n koiran voimin lähdettiin ajamaan yötä vasten kohti Helsinkiä. Katja ja Sanna ajoivat, ja tänään kävi sitten ilmi, että kumpikin luuli toisen kysyneen pystynkö ajamaan isoa autoa ja minun kieltäytyneen ajotuurista. Minä taas oletin, että olivat katsoneet ettei tuota uskalla ratin taakse päästää, joten ei kannata edes kysyä :D


Helsingin satamassa oltiin klo 6 aamulla, siitä parin tunnin päästä Tallinnaan menevässä laivassa. Yksi kyytiläinen oli jäänyt Helsinkiin ja Paksu-Bertta, nykyään kutsumanimeltä Hilma jäi kyydistä Tallinnassa ja asuu nyttemmin Tarttossa. Toivottavasti Hilmaa tullaan vielä joskus näkemään! :)

Latvian Riikassa oltiin klo 19 maissa. Käytiin syömässä paikallisen ostarin ravintolassa ja mentiin sitten hotellille. Suihkun ja hammaspesun jälkeen sitä tunsi taas olonsa ihmiseksi.... Unikin tuli nopeasti, ja loppui aivan liian lyhyeen kellon soidessa ennen kukonlaulua. Pietan ulkoilutus, koristekarvojen tupsuttelu, aamiainen ja näyttelypaikalle.
Käppänät olivat päivän viimeisiä rotuja, joten leiriydyimme kääpiöpinserikehän laidalle. Sannalla oli mukana 4 kääpiöpinseriä, joista 3 sai uudet tittelit. Katjan dreeverille tuli titteli ja VSP-sijoitus heti pinsereiden jälkeen. Alkoihan siinä jo mietityttää, että pikkasen mahtaa harmittaa jos lähdemme Pietan kanssa kotimatkalle pelkällä lämpimällä kättelyllä, mutta koska kyse oli kuitenkin sen verran isosta näyttelystä en juurikaan elätellyt toiveitaPietan ensimmäisestä junnutittelistä.
Pieta käyttäytyi koko odotteluajan todella hienosti. Se on uskomattoman helppo reissukaveri, mitään ei stressaa eikä hermoile. Näyttelyhallin hälinässäkin se nukkui kaikessa rauhassa omassa häkissään välittämättä käytävällä liikkuvista muista koirista ja ihmisistä.
Iltapäivällä päästiin Pietan kanssa pyörähtämään kehässä. Juniorinarttuja oli ilmoitettu vain 4, mikä oli kyllä yllättävän vähän. Kädet täristen mentiin kehään, en muista ihan hetkeen jännittäneeni kehässä oloa niin paljon!

Kuva Sanna Koivurova

Pieta oli selkeästi lyhyimmissä koristekarvoissa muihin verrattuna, tyhjästä on paha nyhjäistä kun eivät kasva kovin rivakasti.  Sinttura alkaa olla jo melko kokenut kehäkettu, vielä kun kärsivällisyys kasvaa iän myötä, niin ei takamuskaan tavoittele lattiaa niin usein herkkuja odottaessa. Hauskahan typyn kanssa on kehässä käydä, nuoresta iästä huolimatta se on lopulta hyvin helppo ja mukava esitettävä :)

Kuva Sanna Koivurova

Tuomarina kääpiösnautsereilla oli kreikkalainen Stelios Makaritis. Mukava herra, joka mielestäni kiinnitti huomiota enemmän koiraan kokonaisuutena kuin yksityiskohtiin. Pietan runkoturkissa on vielä vähän työstämistä, minkä hän huomioi, mutta se ei juurikaan vaikuttanut kokonaislaatuarvosteluun. Sinttura sai erinomaisen, ja siinä sijoituksia odotellessa ehdin jo tuumata itsekseni, että no sentään sijoitutaan. Yllätys olikin melkoinen, kun sijoituksia jakaessa tuomari käveli ensimmäisenä meitä kohti käsi ojossa "Congratulations, madam, you're the first!" . MITÄ?! Sinttu-Pieturasta tuli siis tällä reissulla Balttian Juniori Voittaja '16! Kyllä oli hymy pyllyssä ja tippa linssissä, me kun lähdettiin "vaan käymään kun kerrankin päästään lähtemään"! Viimeksi vastaavaa menestystä on tullut v. 2012 Helsinki Winnerissä Tenhon saadessa Helsinki Junior Winner-tittelin, joten tuntui älyttömän hienolta saada kotiin toinenkin junnuwinneri!

Kuvat Sanna Koivurova

JUK-ERI1, SA, jun-SERT, Baltic Junior Winner-16
tuomari Stelios Makaritis, Kreikka

"Very nice head, expression, proportions. Excellent neck, topline, excellent front and rear, prefer slightly better elbows, very nice ribs, loin, good harsh coat, nice body proportions. Sound movement."

Paras narttu-kehässä ei enää sijoituttukaan, mutta me oltiin varsin tyytyväisiä päivän saavutukseen - saatiin enemmän kuin osattiin odottaa! Harmaan Hiacen koirista 6/7 sai tittelit (3 x Baltic Winner, 2 x Baltic Junior Winner, 1 x Baltic Puppy Winner, Latvian ja Balttian JMVA-tittelit, Latvian ja Balttian MVA-tittelit), 3 cacibia, sertin ja 2 jun-sertiä, kannatti siis lähteä kauemmas reissuun! Tyytyväisinä lähdettiin ajamaan takaisin kohti Tallinnaa, ja seuraavana päivänä matka jatkui Suomen puolella kohti kotia. Oli ihana päästä vihdoin omalle kotipihalle, koirakin nautti päästessään rallattelemaan kavereiden kanssa. Vienolla oli selkeästi ollut ikävä leikkikaveria, sen sijaan Tenho ei niinkään arvostanut pienen piraijan kotiinpaluuta . Uusia reissuja onkin jo suunitteilla, niistä lähimpänä muutaman viikon päästä oleva reissu Helsinkiin Voittaja-näyttelyihin.

2 kommenttia:

Aatu Hauva kirjoitti...

Onnittelut! Sinulla on nyt siis Baltia Princess, josta ehkä jonakin päivänä leivotaan Baltic Queen, toivottavasti. Onko Pieta Messarissa?

Nath kirjoitti...

Aatu Hauva kiitos! Jospa me vielä joskus Pietasta Baltic Queenkin saadaan, ja miksei myös Nordic Queen ;) Pieta on Messarissa molempina päivinä esiintymässä, joko minun tai jonkun tutun kanssa, jos karhukoirakehä menee päällekäin käppänöiden kanssa.

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!