Natsa Keminmaassa

keskiviikko 18. toukokuuta 2016
Viime viikonloppuna käytiin Keminmaan ryhmänäyttelyssä Natsan kanssa. Päivä oli pitkä, kolea ja sateinen ja kehässä tuli lennettyä kunnon perslennot (kummasti se asvalttikin liukastuu, kun siihen heitetään kipollinen vettä...), mutta tämä ei onneksi vauhtia pysäyttänyt, ainoastaan hetkellisesti hidasti!


Ajatus oli lähteä kokeilemaan saataisiinko saman tien toinenkin serti kasaan, kun niitä nyt on alettu metsästää. Karjalankarhukoira vaatii näyttelyistä valioituakseen kolmen sertin lisäksi käyttäkoetuloksen (1 x HIRV1 hirvenhaukkukokeista tai 1 x LINT-AVO 1 tai 2 x LINT-AVO 2 linnunhaukkukokeista), ja koska yhden sertin täytyy olla vastaanotettu koiran ollessa yli 2-vuotias mikään hoppu sertien keräämiseen ei varsinaisesti ole. Natsakin täyttää vast vuoden 28.5., joten tässähän keretään rundata kehiä vielä vaikka kuinka.

Karhukoiria oli ilmoitettu yllättävän vähän, vain 10 (5 u + 5 n). Junnukehässä ei tarvinnut onneksi olla yksin, sillä kehässä oli myös Natsan veli Suvenkehrän Sisu.

Natsa on aavistuksen haastava esittää, sillä se ei palkkaudu kehässä lainkaan nameista ja sitä kiinnostaa ihan muut jutut kuin paikallaan pönöttäminen. Taktiikka onkin ollut mennä kehään ja toivoa, että poika jaksaisi edes pari sekuntia seistä edustavasti ja juosta sellaista vauhtia, etten lentäisi turvalleni. Tällä kertaa tosiaan tuli lennettyä, mutta pitäähän sitä joskus tämäkin kokea :D Liikkeet tällä kaverilla ovat todella upeat, kunhan se malttaa ravata.

Meille kaikille oli mukava ylläri, kun Natsa menestyi kehässä loistavasti ja tuloksena oli toinen serti ja ROP-sija. Kun alle vuoden ikäinen koira vetää tällaisen saldon kahdesta peräkkäisestä näyttelystä se pistää hymyilyttämään. Tuomari kehui Natsan kirsusta hännänpäähän ja erityisesti mieltä lämmitti lause "mielestäni tässä koirassa on kaikki, mitä karhukoirassa kuuluukin olla".

Suvenkehrän Stuffe "Natsa" 11,5kk

JUK-ERI1, SA, PU1, SERT, ROP
tuomari Raimo M. Viljanmaa

Jäätiin myös RYP-kehiin, mutta pitkän päivän jälkeen junioria väsytti ja kehässä sen keskittyminen ei riittänyt millään, vaan seisominen meni nojailuun ja loikkimiseen. Noh, ehkä vielä joskus.... On vaan meikäläisellekin niin harvinaista herkkua tuo ryhmäkehään pääsy, että pitäähän siellä käydä vetämässä se kunniakierros, vaikkei sijoitusta tulisikaan.

Seuraavat tapahtumat ovat Vienon luonnetesti 28./29.5. ja Rovaniemi KV 18.-19.6., jonne meiltä on ilmoitettu Pieta ja Vieno. Keskikesä elelläänkin näemmä tapahtumapuolella hissukseen, toiveissa on nimittäin pikkutassujen rapinaa ja juniorit saavat keskittyä hetkeksi ihan vaan kasvamiseen ja kehittymiseen :)

2 kommenttia:

Aatu Hauva kirjoitti...

Wau! Onnittelut team Natsalle! Nyt varmaan tuntuu pitkältä odotus valioitumisikään :)

Nath kirjoitti...

Aatu Hauva, kiitokset! Jonkin aikaa joutuu tosiaan odottelemaan, mutta onneksi tässä välissä Natsalle voi käydä hakemassa tarvittavat koetulokset - tosin se onkin sitten miesten homma ;) Ja syksyllä alkaa hirvestys, toivottavasti Natsa ymmärtää niiden päälle!

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!