Syksyä

perjantai 12. lokakuuta 2018
Loppukesän/alkusyksyn viimeiset näyttelykuulumiset...

Syyskuun puolella pennuilla oli viimeiset esiintymiset pentukehissä. Priska ja Roisto osallistuivat Siikajoen pentunäyttelyyn ja Priska ja Uuno seuraavana viikonloppuna Oulun pentunäyttelyyn. Pidemmittä puheitta tuloksia!

Siikajoki 8.9.

 Priska PEK1, KP, VSP-pentu - Pieta - Roisto PEK1, KP, ROP-pentu
Kuva © Tiina Kopsa
Parikilpailun 3. sija, kuva © Petra Tiittanen
Priska ja Roisto, kuvat © Petra Tiittanen


Oulu 16.9.
Uuno PEK1, KP, VSP-pentu - Priska PEK1, KP

Kiitos Pinja ja Esteri kesän näyttelyreissuista! Hetki lepäillään ennen kuin pennun siirtyvät kilpailemaan junnuluokkiin. Ilokseni voin kertoa, että meiltä lähtee koko kolmikko joulukuun Voittaja-näyttelyihin, sitä siis mielenkiinnolla odotellessa :)

Kehätauon aikana Pietan ja Priskan kanssa on aloitettu agilityn alkeiskurssi. Pieta on lähinnä muistellut viime vuonna kesken jääneen kurssin oppeja, ja Priska taas lähtenyt ihan nollista. Hauskaa on ollut molemmilla tytöillä, tekemisen intoa löytyy. Toivottavasti päästään molempien kanssa kurssi loppuun asti ja saadaan repertuaariin uusi harrastus. Tenhon elo on pysynyt rauhallisena, lähinnä lenkkeilyä ja turkinlaittoa. Välillä meinaa vanhaa herraa jumit vaivata, vaan tässäkin meillä kävi koirahieroja huoltamassa koko lauman kropat kuntoon, ja tullaan varmasti jatkossa hyödyntämään tätä palvelua enemmänkin. Pystykorvat ovat linnustuskauden alun myötä päässeet taas metsään töihin, ja tulihan sieltä vihdoin kotiintuomisiakin!


Kiisalle ammuttiin alkuviikosta ensimmäinen metso. Juhalle ehti jo stressintynkä iskeä, kun koira haukkui myös hirviä ja ne olivat monesti lintuja kiinnostavampia, että semmonen kaikenviljan koira.... Saatiin me tässä Kiisasta ostotarjouskin johtuen sen kiinnostuksesta hirviin, vaan ei ollut likka myytävänä. Jospa kiinnostus lintuihin tästä nousisi hirviä korkeammalle, kun ensimmäinen tiputus on saatu ja lisää toivottavasti tulossa.

Natsa-karhukoiran kanssa käytiin korkkaamassa elokuun puolella HIRV-koekauden alku Pellon ladyhaukuissa. Jälkipolville ei jäänyt paljon kerrottavaa, sää oli tuulettomana ja sateisena koiralle hankala, ja liekö maastossa sillä kertaa hirveä edes ollut. Mutta tulipahan kokemusta! Tulos HIRV-0, 9,5p ja ensimmäisiä sieltä toisesta päästä (9/9), Natsa tienasi ohjaajalleen oman leukun ja uistimen :)


Sunnuntaina päivitetään koirien osalta PEVISA-tutkimuksia Pietan, Tenhon ja Kiisan käydessä virallisessa silmätutkimuksessa. Tenholle tehdään samalla sydänkuuntelu, niin saa siitäkin asiantuntijan arvion. Mikäli kaikki on kunnossa Pietalle on suunnitteilla toinen pentue v. 2019 kesälle/syksylle, juoksuista riippuen - A-pennut ovat tuohon mennessä reippaasti yli vuoden ikäisiä. Jos suunnitelma toteutuu sen jälkeen meillä lienee seuraavia pentuesuunnitelmia vasta Priskan varalle, mikäli neiti vielä aikuisikään ehtiessään täyttää kriteerini jalostuskoirasta. Kiisankin kohdalle on toiveita saada siitä jälkikasvua, mutta ensin täytyy käydä muutama LINT-koe katsastamassa kuinka niiden kanssa käy.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!