Toukokuu tiivistettynä

torstai 31. toukokuuta 2018
Toukokuu meni suorastaan hujahtaen! Blogi on jäänyt vähän heitteille trimmien, siivoilujen ja pihatöiden pakottaessa pois näyttöpäätteen ääreltä, mutta elossa ollaan yhä.


Toukokuussa ei koirarintamalla ole tapahtunut juuri mitään autonvaihtoa lukuun ottamatta. Vuosia hyvin palvellut Toyota lähti kuun alussa ja tilalle tuli Skoda Roomster. Farkusta alkoi tila loppua, koiramäärä kun tuskin on vähenemään päin ja nykyään ei näyttelyreissuillekaan lähdetä pelkät rekkaripaperit kädessä, karsta taskussa ja näyttelyhihna toisessa. Ehdottomasti hienointa tässä autossa on muuntuva takatila: käppänäkoon häkkejä pinoaa pari päällekäin ja tarvittaessa kaikki takapenkit saa otettua irti, jolloin tilaa on lähes tuplasti enemmän.


Skodillacin ensimmäinen pidempi reissu odottaakin ihan nurkan takana, aloitamme kesän näyttelykauden Espoossa kääpiösnautserien erikoisnäyttelyssä. Mikä hienointa, meiltä lähtee kehään koko A-pentue! Iso kiitos omistajille turkkien kunnossapidosta ja ylipäänsä pentujen loistavasta hoidosta. Pieta-emä lähtee myös mukaan, mutta tällä kertaa vain maskotiksi. Pietan turkin kohdalla menikin toisin päin, jalkakarvoihin ei ehtinyt tulla riittävästi pituutta ja runkoturkki taas meni jo yli, mutta tätä se joskus on. Monta näyttelyä on vielä tulossa, joten eiköhän Sintturakin jossain kehässä pyörähdä, kunhan saadaan tärkeät detaljit kuosiin :)
Pietan karvaa lukuun ottamatta koirilla pyyhkii hyvin. Tenholla on ihan kohta 7 vuotta mittarissa, meidän pappa. Hieman ikä näkyy, Tenho on rauhoittunut paljon ja välillä käy vähän "hitaalla", mutta fyysisessä kunnossa ei ole suurempaa moitetta. Yhden hampaan menetimme aikaisemmin tehdyn hammasputsin yhteydessä, mutta tämä oli toisaalta odotettavissa. Viime keväänä ihmettelin sen saamia tärinä-läähätyskohtauksia, joiden takia käytin sen eläinlääkärissäkin. Tänä keväänä kohtausten syy kuitenkin selvisi: katolta tippuvan lumen ääni aiheuttaa Tenhossa ahdistusta. Koiran kannalta tämä on erityisen kurjaa, kun hermot eivät vaan pidä, mutta tärkeintä että syy on nyt tiedossa ja osataan seurata mihin äänialttius on menossa.....
Pieta-Sinttura on pentujen jälkeen selkeästi rotevoitunut ja saanut lihasmassaa, muuten on samanlainen hauska itsensä. Priska vaihtaa tällä hetkellä hampaita ja harjoittelee välillä kehäkäyttäytymistä. Arkitohina on samanlaista kuin emänsä ollessa tuon ikäinen, viipottaa tukka putkella paikasta toiseen vauhtia hidastamatta.

Nyt me vielä hetki nautitaan tästä "lomailusta", jospa kesäkuun puolella olisi enemmän kerrottavaa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!