Villa Spitz

torstai 6. huhtikuuta 2017
Kesällä aloitettu koiratalon rakennusurakka on saavuttanut sen vaiheen, että pystykorvaosasto on päässyt muuttamaan uusiin asuintiloihinsa. Kahku haaveili tönöön kotiutumisesta jo ennen kuin lattialaudat oli laitettu paikoilleen, siihen malliin se yritti pyrkiä sisään kiinnilaudatuista kulkuaukoista. Sitä ei tarvinnutkaan houkutella sisätiloihin talon valmistuttua asumiskuntoon, nytkin sen näkee usein makailevan talossa ikkunasta pihaa vahtien.Talosta löytyy tällä hetkellä sopet kahdelle koiralle, laajennusvaraa on tarvittaessa kolmannenkin koiran asumukselle. Nukkumistasot on sijoitettu kulkuaukkojen yläpuolelle vedon välttämiseksi, lisäksi hurtat pääsevät tiirailemaan maisemia ikkunoista. Kulkuaukoissa on vinkkaa estämässä paksut puuvillakaistaleet, eteis-/tuulikaappiratkaisu on vielä ideoinnissa ja rakennetaan myöhemmin. Onneksi meilläkin on ilmat jo sen verran lauhtuneet, että mikään kiire tällä ei ole. Talossa on myös lämmitys päällä, että senkin puolesta koirilla on oikein mukavat oltavat ilman tuulikaappiakin.
Pientä yksityiskohtien hiomista vielä löytyy, valaisinten asennusta jne., mutta nämä edistyy sitten aikanaan.


Kiisa ja Kahku käyttävät molemmat samaa soppea, vaikka molempiin on kulku ulkohäkistä  eikä häkkiä ole vielä pistetty kahtia. Koirilla on siis myös ruhtinaallisen paljon ulkoilutilaa, ja tilaa on sittenkin reippaasti, kun häkki joskus kesempänä jaetaan.

Pystykorvat tulevat hyvin juttuun toistensa kanssa. Kastroinnin jälkeen Kahku on rauhoittunut selkeästi, välillä se tuntuu pyörittelevän silmiään kakaran säntäilylle ja nuoruudeninnolle.

Kiisa 16vko

Saatiin me jotain minilaumallekin, joskin tässä tapauksessa elämänlaatu koheni pikemminkin talon kaksi- kuin nelijalkaisilla. Meillä on koko talven pyörinyt kuistilla jos jonkinlaista barrikadiviritelmää ehkäisemässä koirien pääsy vapauteen, ne kun kulkevat etupihan pienempään aitaukseen kuistin kautta. Yhtenä iltana sain kuvaviestin ihanasta näystä - portti! On se hienoa, kun on käsistään kätevä mies, joka tylsyyksissään naputtelee kaikenlaisia arjen parantajia :) Kuvassa näkyykin portin takana myrtynyt minikolmikko, tätä estettä ei läpäise edes mäyräkoira....

5 kommenttia:

Josefiina kirjoitti...

Koiranaisen unelma, sanonpahan vaan *sydänsilmähymppä*
Ehkä meilläkin vielä joskus..

Irvikissa kirjoitti...

Vitsit miten hieno koiratalo! Itsekkin olen haaveillut, että vielä joskus rakennetaan ulkokoirille "oma talo" :)

Laura kirjoitti...

No joo.. aika komea! Kateellinen täällä ilmottautuu. Tahtoisin itsekin, mutta toisaalta mitäpä tekisin "koiratalolla", kun nämä on kuitenkin yöt aina omia jalkoja lämmittämässä.. :'D Toki jos miehesi kaipaa lisätöitä, tänne Savoon saa tulla myös tekee vastaavanlaisen ihan ilomielin :D

Pystärillä tuskin tarvitsee sisälämpötilan olla +21.5 astetta, mutta ihan mielenkiinnosta; minkähänlaiset tuollaisen tönön lämmitys-/ylipäätään sähkön kustannukset lienee?

Nath kirjoitti...

Josefiina sano muuta! Helpottaa kyllä elämää, etenkin trimmiasiakkaiden aikana fifit voi heivata ulos huutelemasta rumia vieraille koirille :D Eiköhän teilläkin tällainen joskus ole takapihalla ;)

Irvikissa kiitos, välitetään kehut rakennusmestarille! Suosittelen kyllä mikäli tontilta löytyy rakennelmalle sopiva kolo, koirien kannalta ajateltuna talo on varmasti aikamoista luxusta tavan koppiin verrattuna :)

Laura kiitos! Ehdotan asiaa, jos hällä vaikka sattuisi liikaa vapaa-aikaa olemaan :D Meillä pystykorvat elävät lähes ympärivuotisesti ulkohäkissä, ja toki kun koiria on enemmän on sinänsä helpottavaa, kun koko lauma ei elä sisällä (etenkin kun kaksi on tuplaturkkisia pohjavillan vaihtavia.... Karkeakarvaisten kanssa ei näy ainakaan irtokarvoista, että talossa eläisi koiria, sen sijaan karvanlähtöaikaan pohjavillapallerot käyvät ainakin allekirjoittaneen hermoille :D). Kahkulla oli myös asennevamma koppia kohtaan, taivaalta sai tulla vaikka ja mitä, niin ei, koppiin ei mennyt :D Kovimmat pakkaspäivät se viettikin viime talvena talossa sisällä, ja nytkin Kiisa on yleensä otettu sisälle öiksi, Kahku taas viihtyy koiratalossa paremmin.

Talo kun on ollut vasta vajaa 2kk käytössä sen todelliset sähkö- ja lämmityskulut ovat vielä näkemättä, mutta maaliskuun ajalta talon sähkökustannukset olivat n. 7e. Lämpömittari sinne on vielä hankkimatta ja eteisten puuttuessa lämpöhukkaakin varmasti on enemmän kuin tarvitsisi olla.... Sisälämpötila pyörii ehkä jossain +5 asteen paikkeilla, mutta pakkasöinä lämpöä oli kyllä tuota vähemmän. Joinakin aurinkoisina päivinä ulkona on ollut huomattavasti lämpimämpi kuin sisällä, mikä tosin ei liene kesää kohti mentäessä huonokaan juttu :D Pitänee tehdä koiratalosta ja sen kustannuksista ja muista mainitsemisen arvoisista jutuista tarkempaa juttua, kun se on saatu viimeisteltyä ja ollaan nähty mitä sen käyttökustannukset ovat.

Laura kirjoitti...

Joo tee ihmeessä siitä sitten oma postauksensa! Eipä oo kyllä pahat kulut laisinkaan ja pitää kyllä itselleenkin laittaa korvan taaksen vähän ideaa, pienimuotoisesta koiratalosta olen haaveillut koko ajan vaikken tiedä kyllä, raaskisinko silti jättää ainakaan yöksi koiria ulos. Väpä hengailee hyvin kopissaan kelillä kuin kelillä, Nano taas tuppaa kelillä kun kelillä (jopa siinä vesi- ja ränäsateessa..) makaamaan tarhan edustassa maassa, josta näkee tontin ja ai kun mie tykkään siitä lällistä.. :D

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!