Tiineysröntgen

perjantai 29. joulukuuta 2017
Tänään käytiin alkuillasta otattamassa Pietan masuasukeista röntgenkuvaa. Olin jo vähän uumoillut, että luku taitaa olla pienempi kuin ultrassa nähty, 6:n pennun liikkeet olisivat huomattavan erilaiset kuin nämä mitä nyt on käteen tuntunut.


Kuvat otettiin kahdesta eri suunnasta, ja molemmissa näkyy 4:n pennun kallot ja rangat. Rehellisyyden nimissä hieman harmitti, koska pentueesta on tarkoitus jättää itselle jatkumoa kotiin kasvamaan, ja mitä vähemmän pentuja sitä vähemmän on myös valinnanvaraa. Harmittaa myös pentua odottaneiden kannalta, koska kaikille mukaville kotiehdokkaille ei tällä kertaa pentua tule riittämään - mutta näin tämä vain joskus menee. Sukupuolijakauma toki tiedetään vasta syntymän jälkeen. Ennen tätä tietoa en pysty sanomaan juuta enkä jaata mihinkään muuhun kuin siihen, että jos tulee yksikin potentiaalinen pikku-Pieta se jää kotipesään kasvamaan. Sen sijaan Pietan kannalta 4 pentua on erinomainen määrä ensimmäiseen pentueeseen, synnytyksen luulisi sujuvan helpommin kuin jos pentuja olisi 1-2 tai 6+, lisäksi ei ainakaan pitäisi tulla ongelmaa riittääkö maito jne. Iloinen saa olla näistä neljästä mitkä kohdussa vielä kasvavat, nyt vaan toivotaan että synnytys sujuu hyvin ja kaikki syntyvät hyvinvoivina ja terveinä. 

Vuorokausia on tänään 56. Juha on huomenna kotona seuraamassa jos tilanne alkaa kehittyä. En kuitenkaan usko,  että synnytyksestä näkyy ensimmäisiä merkkejä ennen ensi viikkoa. Pietan ruokahalu on normaali, lämpö on pysynyt +37,5 asteen tuntumassa. Odotellaan.... 


Pentuhuoneessa on kaikki valmiina.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!