A-poikia

lauantai 14. huhtikuuta 2018
Tähän väliin A-pentueen poikien kuulumisia!

Roiston (K. Alluring Arctic) kuvat ovat pääsiäiseltä, tämä kasvattaja ei vaan niitä ole aiemmin ehtinyt blogiin päivitellä. Roisto on käynyt pentukursilla opettelemassa hyödyllisiä arkielämän taitoja ja kuulema nenäkin toimii - mahdollista Nose Work-uraa ajatellen hyvä niin :)

Kuvat Pinja Savolainen

Uunoa (K. Auspicious Vesper) kävin treffaamassa menneellä viikolla, samalla poikaa hieman siistittiin mm. ajeltavilta alueilta. Uuno on käynyt jo tutustumassa tulevaan harrastusympäristöönsä agilityhalliin, putkeen kuulema sujahti arkailematta moista estettä ihmettelemään :)

Kuva Esteri Ruuska

Tähän asti olen ollut Pietan ensimmäiseen pentueeseen tyytyväinen, ja onneksi niin vaikuttavat olevan poikien omistajatkin uusin perheenjäseniinsä. Kesken kehityksen ovat vielä kaikki ja kehittyvät vielä pitkään, mutta näyttävät kasvavan varsin mukavasti. Tähän pentueeseen tilattiin luonnetta, ja sitä myös saatiin. Kaikilla pennuilla on vilkkautta ja reippaasti kovuutta, nämä eivät hätkähdä ihan pienistä ja hermot näyttää olevan kohdallaan. Terävyyttä jaettaessa luontoäiti lorautti sitä luonteisiin runsaalla kädellä, kakarat ovat aika kipakoita ja sen suhteen eivät ole ihan helpoimmasta päästä - onneksi näillä pikku godzilloilla on myös ihmistä rakastava puoli ja tykkäävät sylittelystä ollen sitä myötä helposti käsiteltävissä. Terävyys aiheuttaa oman haasteensa mm. turkinhoidossa, mutta runsaalla käsittelyllä tämänkin saa hallintaan ja toki ikäkin ja järjen kasvu tekee tehtävänsä. Turkeissa on oma työnsä, pohjavillaa joutuu rapsuttelemaan säännöllisesti - peitinkarvat ovat kuitenkin ilmeisesti kaikilla karkeita (Roiston turkkia pääsen hipelöimään ensi viikolla) ja nypittävissä. Tumma on vielä sisarussarja, mutta värimerkit ovat koko ajan tulossa ja jatkossa nyppimisellä myös "puhdistuvat". Onni on kasvatinomistajat, jotka paneutuvat heti pennun oikeanlaiseen hoitoon ja kouluttamiseen, kiitos Pinja ja Esteri! Minun hommakseni jää lähinnä ihailla etäämpää työn tuloksia :D

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen. Sana on vapaa, mutta muistammehan käytöstavat ja asiallisen kielenkäytön!